Milan van Opmeer - Vrouw van het licht

  • PDF
Gebruikerswaardering: / 0
LaagsteHoogste 

Monique uit Wassenaar komt uit een Nederlandse familie met veel geld en aanzien. Ze besluit om een kind te adopteren en gaat naar Mumbai, India. Een hectisch land met een rijke traditie en cultuur. Daar wordt ze geconfronteerd met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, met andere gewoonten en gebruiken. Zal ze zich staande weten te houden en een kindje adopteren?

Milou, een franse journaliste werkt al jaren in Mumbai: ze onderzoekt de mensenrechten en schrijft daar artikelen over. Dyani is een geboren Indiase jonge vrouw en werkt als begeleidster op het adoptiebureau. Natasha is een lief, onbevangen vijfjarig meisje met smaragdgroene oogjes die voor adoptie in aanmerking komt.

Wanneer Monique door Dyani geholpen wordt en het meisje Natasha wil adopteren blijken er complicaties op te treden. Er rijst twijfel over de geldigheid van het adoptie overeenkomst. Samen met Milou onderzoekt ze wat er aan de hand is.

Vrouw van het licht is een meeslepende roman over de zoektocht van Monique naar een adoptiekindje, maar ook over de ontmoeting van mensen met verschillende culturele en persoonlijke achtergronden, over de invloed van religie en traditie, over corruptie en armoede, over globalisering en universele mensenrechten.

Een boek dat begint als een roman maar eindigt als een spannende thriller. Ik vond het een prettig boek om te lezen, je wilt graag weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt met het hoofdpersonage en het kindje. De afwisseling en tegenstellingen tussen Wassenaar en Mumbai, maar ook de verschillende personages zetten je regelmatig op het verkeerde been. Uiteindelijk resulteert dat in twee spannende laatste hoofdstukken.