Ben Valks - No risk, no life

  • PDF
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Ben Falks - no risk no lifeNo Risk, No Life is het verslag van de grootste uitdaging die Ben Valks ooit is aangegaan: zijn dromen durven najagen.

Zijn verhaal begint in Alaska, waar hij als eerste Nederlander meedoet aan de Iditarod; 16 honden, een slede en een man in gevecht met de natuur en zichzelf. Vervolgens gaat hij met de motor van Alaska naar Argentinië: door de onherbergzaamste bergpassen, de kleinste riviertjes, hij gaat dwars door de Amazone op de 'dodenweg voor motorrijders' en verkent de paradijselijkste routes op aarde: de verlate Carretera Austral in Chili en de Ruta 40 in Argentinië, met een tussenstop in Brazilië, waar hij een zenuwslopende zoektocht begint naar de zwarte jaguar, de koning van de jungle en de ongrijpbaarste kat ter wereld. Onderweg wordt hij uitgenodigd in een weeshuis voor gehandicapten in Guatemala.

Zijn wens om ooit iets voor hen terug te doen komt uit door de opbrengsten van dit boek aan hen te schenken. No Risk, No Life is boven alles een meeslepend en humorvol relaas over het waarmaken van dromen. Over het ten volle genieten van het leven door grenzen op te zoeken, tegenslagen te overwinnen, op jezelf te vertouwen en hulp geven en accepteren op de vreemdste plaatsen.

'Do not lose hold of your dreams, for if you do, you may still exist but you have ceased to live'

Met deze tekst van Henry David Thoreau begint het boek van Ben Valks en Brenda Smeenge. Een 1800 kilometerlange hondenslederace door Alaska, een niet ongevaarlijke motorrit door onherbergzaam gebied in Argentinië en een zoektocht naar de zwarte jaguar in Brazilië...

No risk no life is een boeiend reisverslag, een avontuurlijke 'roman' en een inspirerend non-fictie verhaal over een man die zijn dromen najaagt. Het boek leest als een trein en is een aanrader voor iedereen die ervan droomt buiten de begaande paden te treden!

Bestel dit boek bij Bol.com...