Recensies

Recensies voor en door bezoekers van Schrijvers en Boeken.nl. Zelf een recensie plaatsen op schrijvers en boeken.nl? Maak een account aan en activeer de account. Na het inloggen is het mogelijk een eigen recensie te plaatsen op Schrijvers en Boeken.nl.

De mooiste leugen

 • PDF

De Turks-Nederlandse romancier Erdal Balci neemt ons in zijn nieuwe boek mee naar het jaar 1683. Het schijnbaar onverslaanbare Turkse leger lijkt de stad Wenen in te gaan nemen. Tegen deze achtergrond schetst Balci (gedoseerd) in poëtische taal over de zingende schele gek en de stoere soldaten van de sultan die door zijn gezang tijdens de mars naar Wenen ontroerd worden. Balci laat ons ook kennismaken met de jongen die op zoek is naar zijn vader en de boer die een beter leven zoekt. Het lot drijft hen naar een al jarenlang ontgoochelde vioolbouwer.

Lees meer...

Issa's Huis

 • PDF

'Issa's Huis' beschrijft het leven van Issa, een Babylonische prinses die op haar 17de samen met haar vriendin Minoer geschonken wordt aan een bevriende koning. Onderweg naar zijn paleis wordt Issa verliefd op de legerkapitein die samen met zijn soldaten de meisjes moet afleveren. Eenmaal opgesloten in zijn harem wordt Minoer al snel 's konings favoriete. Issa voelt zich ongelukkig en besluit om te ontsnappen en op zoek te gaan naar haar geliefde. Ze wordt daarbij betrapt door een slaaf en gevangen gezet. Na in haar cel te zijn verkracht volgt een oneerlijk proces, en Issa wordt verbannen. Mishandeld en bewusteloos wordt ze opgepikt door een boer die haar zijn huis uitzet als ze weigert zijn 2e vrouw te worden. Na omzwervingen wordt ze -inmiddels zwanger- liefdevol opgevangen door een oude weduwe. Als na jaren de stad wordt platgebrand gaat Issa met haar zoon in de puinhopen van het verwoeste paleis op zoek naar Minoer, en stuit daar op akelige jeugdherinneringen.

Lees meer...

Bas Kok - Kapampa

 • PDF

KapampaDe novelle Kapampa, lotgevallen van een headhunter van de Nederlandse schrijver Bas Kok biedt een satirische kijk op de Amsterdamse Zuidas tegen het decor van de economische crisis. De titel Kapampa verwijst naar een Afrikaanse vis. Deze speelt een kleine maar symbolische bijrol in het verhaal. De hoofdpersoon van Kapampa heet Sjoerd Blok, een op de rand van faillissement balancerende headhunter die zich tracht staande te houden in de wereld van CEO’s, financieel directeuren en andere zakenbobo’s.

De headhunter woont in een veel te dure negentiende-eeuwse kantoorvilla, rijdt in een zwarte patserbak en draagt Italiaanse maatpakken. En dit leventje kan hij amper nog bekostigen. Tot overmaat van ramp bezorgt zijn verwende, opstandige puberdochter hem allerlei kopzorgen. Ze komt met vreemde snuiters aanzetten, alsof de hoofdpersoon al niet genoeg aan zijn hoofd heeft.

Lees meer...

Ed Kuiper - Tot straks, pap

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Ed Kuiper - Tot straks pap"Tot straks". Twee woorden die door veel mensen dagelijks worden uitgesproken. Tot straks, tot zo, tot ziens. Vanzelfsprekend toch? Tot die ene seconde waarop alles anders wordt en niets meer is zoals voor die ene seconde. Een dodelijk verkeersongeval gebeurt alleen maar bij anderen. Althans dat dacht Ed Kuiper altijd.

Tot zeven mei 2005. Toen veranderde zijn leven in één seconde. Zijn dochter Eveline verongelukt samen met haar vriendin Kerstin in het verkeer. Wat er zich na deze ene seconde allemaal afspeelde heeft hij in Tot straks, Pap beschreven. De nasleep en het leven na een dodelijk verkeersongeval.

Lees meer...

Bénazir - Anders zijn mag

 • PDF

Benazir - Anders zijn mag“Anders zijn mag”…. Een pakkend boek met concrete verhalen, theorie en leuke, grappige anekdotes. Dit boek is geschreven door een persoon die vol passie met mensen omgaat en mensen écht wil helpen. Door haar achtergrond binnen de psychologie, de kennis van “de andere wereld” en haar enthousiasme maken haar tot een absolute kenner binnen dit onderwerp!

Zelf ben ik werkzaam als IB-er (Intern Begeleider) binnen een basisschool. Regelmatig kom ik kinderen tegen waarvan ik denk: “hier is iets aan de hand…”
Je kunt het gedrag niet plaatsen (je zeker weet dat de thuissituatie goed is), of een leerling die hele verschillende buien heeft. De ene keer extreem rustig en dan opeens vanuit het niets extreem agressief. Vaak denk je in zogenaamde stoornissen en vergeet je weleens “anders” te kijken. Het moeilijke is echter om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij ouders (en collega’s!)

Lees meer...

Ben Valks - No risk, no life

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Ben Falks - no risk no lifeNo Risk, No Life is het verslag van de grootste uitdaging die Ben Valks ooit is aangegaan: zijn dromen durven najagen.

Zijn verhaal begint in Alaska, waar hij als eerste Nederlander meedoet aan de Iditarod; 16 honden, een slede en een man in gevecht met de natuur en zichzelf. Vervolgens gaat hij met de motor van Alaska naar Argentinië: door de onherbergzaamste bergpassen, de kleinste riviertjes, hij gaat dwars door de Amazone op de 'dodenweg voor motorrijders' en verkent de paradijselijkste routes op aarde: de verlate Carretera Austral in Chili en de Ruta 40 in Argentinië, met een tussenstop in Brazilië, waar hij een zenuwslopende zoektocht begint naar de zwarte jaguar, de koning van de jungle en de ongrijpbaarste kat ter wereld. Onderweg wordt hij uitgenodigd in een weeshuis voor gehandicapten in Guatemala.

Lees meer...

Ingrid D. Roefs - Ander spoor

 • PDF

Ander spoorChrystianne stelt vast dat haar leven op een voortschrijdend afbraakproject lijkt. Haar echtgenoot Sander is een onbereikbare wannabe in upperclass geworden. Een omgeving waar haar ‘vertederend eenvoudige afkomst’ ernstig misstaat... Haar kinderen lijken tot haar verdriet een groeiende hekel aan haar te hebben. Zelfs de aanvankelijke euforie om haar nieuwe vriendinnenclub bij de Openbare Golfclub loopt gestaag averij op, om plaats te maken voor frustraties en teleurstellingen. En hoe harder zij haar best doet om aan ieders verwachtingen te voldoen, hoe meer zij het verleert zichzelf te zijn.

Gelukkig zijn er ook nog Astrid, de vrouw bij wie ze wél vriendschap vindt en Michiel, haar geheime zielsverwant en ‘Nieuwe Bloem’. Maar wat hebben zij te maken met haar abrupte levenseinde?

Lees meer...

Milan van Opmeer - Vrouw van het licht

 • PDF

Monique uit Wassenaar komt uit een Nederlandse familie met veel geld en aanzien. Ze besluit om een kind te adopteren en gaat naar Mumbai, India. Een hectisch land met een rijke traditie en cultuur. Daar wordt ze geconfronteerd met grote tegenstellingen tussen arm en rijk, met andere gewoonten en gebruiken. Zal ze zich staande weten te houden en een kindje adopteren?

Milou, een franse journaliste werkt al jaren in Mumbai: ze onderzoekt de mensenrechten en schrijft daar artikelen over. Dyani is een geboren Indiase jonge vrouw en werkt als begeleidster op het adoptiebureau. Natasha is een lief, onbevangen vijfjarig meisje met smaragdgroene oogjes die voor adoptie in aanmerking komt.

Lees meer...

Ben Valks - No Risk, No Life

 • PDF

Ben Valks - no risk no lifeDit boek is niet zozeer bedoeld als 'doe-het-zelf-counseling-boek' en toch heeft het mij wel weer even wakker geschud. Want iedereen weet het natuurlijk, soms moet je er weer even met je neus boven op worden gedrukt:
Trek je los uit de sleur, sta met een positieve instelling open voor mensen en de wereld, en je kunt je leven maken!

Lees meer...

Sigrid Landman - Wegens familieomstandigheden gesloten

 • PDF

Wegens familieomstandigheden geslotenMichelle groeit op in het gezin van haar oom omdat haar moeder niet voor haar kan zorgen. Ze wordt vreselijk gepest op school en heeft geen vriendinnen.

Na een zware griep krijgt ze een paniekaanval . Ze komt in een psychiatrisch ziekenhuis terecht. Na een psychotische angstaanval waarbij ze overal vlammen om zich heen ziet en denkt dat ze in de hel is beland,  wordt ze overgeplaatst naar een gesloten afdeling.

Ze denkt dat ze dood is en is voor niemand bereikbaar. Psychiater Aart heeft er een zware dobber aan. Michelle sluit zich steeds meer in zichzelf op. Als Ditty, een medewerkster van Aart, haar dagelijks komt bezoeken, denkt Michelle dat deze een engel is. Ditty laat haar een paar liederen over God horen. Michelle wordt er tot tranen toe diep door geraakt. Ze ervaart het alsof God tot haar spreekt. Langzaam maar zeker komt ze uit haar psychose en kan ze in therapie gaan bij Aart.

Lees meer...

Saskia Schouten - Wachten op de liefde

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 1
LaagsteHoogste 

Wachten op de Liefde verdient naar mijn mening 5 sterren, en wel omdat het een vlot geschreven, makkelijk te lezen roman is. Het verhaal speelt zich af in de jaren tachtig, wat een extra nostalgische draai aan het geheel geeft. Geen mail, sms-jes en stoere scooters, maar nog ouderwetse briefwisselingen en lange reizen met de trein om elkaar te bereiken.

Lees meer...

De Bibliotheek van onvervulde dromen

 • PDF

De Bibliotheek van onvervulde dromen Er is weer een fantastisch boek uitgekomen in de serie Grote Verhalen Vertellers (www.groteverhalenvertellers.nl)! Dit nieuwste boek, ‘De Bibliotheek van onvervulde dromen’ van Peter Manseau, is een absolute aanrader. Zeker voor al die mensen die hebben genoten van ‘Het lot van de familie Meijer,’ uit dezelfde serie. Net zoals dat populaire boek van Charles Lewinksy, heeft ‘De Bibliotheek…’ Joodse hoofdpersonen en begint het verhaal ruim vóór de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer...

Caja Cazemier - Verliefd op je Leraar/Weerlicht

 • PDF

Op een dag is haar Nederlands leraar ziek en krijgt ze een vervanger. Ze typt dingen over hem op de computer, dat ze gebruikt als een soort dagboek. Als ze die dag thuis komt typt ze in dat ze denkt dat ze verliefd is op die vervanger. Die vervanger heet Michiel de Graaff. Floor kan het zelf niet geloven. Ze durft het niet aan haar vriendinnen te vertellen. Haar ouders ziet ze amper, dus gaat ze naar Wout, haar broer die in een flat woont in Amsterdam. Hij is de enige jongen waar ze dat aan kan vertellen denkt ze.

Lees meer...

M. van Gijn - Binnen Aardse Beschaving

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 3
LaagsteHoogste 

Tijdens een proefboring bij de japanse kust, op zoek naar nieuwe energie, gaat er van alles mis. Een speciaal team wordt met spoed naar het platvorm gehaald om ter plaatse onderzoek te verrichten. Ook zij krijgen echter te maken met vreemde zaken.

Lees meer...

Catalin Dorian Florescu - Zaira

 • PDF

ZairaWat een ontdekking: de prachtige boeken van Carlos Ruiz Zafon en Charles Lewinsky staan niet op zichzelf, maar zijn onderdeel van een serie, Grote Verhalenvertellers geheten! Weet je meteen wat je moet lezen. Zaira bijvoorbeeld, van de Roemeens-Zwitserse schrijver Catalin Dorian Florescu. Hoofdpersoon van dit boek is de moedige Zaira.

Ze groeit op in een Roemeense aristocratische familie, in een tijd dat er nog niet zoiets als het Oostblok bestond. Haar ouders houden zich liever bezig met het jetsetleven in de hoofdstad dan met hun dochter, dus het leven van Zaira op het afgelegen landgoed is eenzaam. Zaira’s oudere neef Zizi is haar rots in de branding, maar als grootgrondbezitter krijgt hij het zwaar te verduren als de communisten aan de macht komen. Zaira vlucht in een aantal onmogelijke liefdes en wordt zwanger, maar de onderdrukkers laten haar en haar familie niet met rust. Op het nippertje wijkt ze uit naar Amerika, waar ze met haar dochter en een nieuwe man zo goed en zo kwaad als het gaat een nieuw bestaan opbouwt. Jarenlang blijven de raadsels die in Roemenië achterblijven onopgelost.

Lees meer...

J. Kloesmeyer - Vaar wel

 • PDF

Student Janick geniet van het studentenleven en is populair op school. Op een dag komt hij in contact met medestudent Aaron. Hoewel de twee op het eerste gezicht verschillen als dag en nacht, ontstaat er een hechte vriendschap. Wanneer Aaron onverwacht overlijdt, ontvangt Janick een boekje waarin Aaron een mysterieuze boodschap voor hem opgeschreven heeft. Vastbesloten om uit te zoeken wat Aaron voor hem verborgen hield, stapt hij in het vliegtuig.

Lees meer...

Aglaia Bouma - De Dwaling

 • PDF

de dwalingAlles is Lotte kwijt: familie, vrienden, haar relatie, haar werk en een thuis. De enigen die haar nog bijstaan zijn de stemmen in haar hoofd en de geest van haar oma, die van tijd tot tijd voor haar verschijnt. Met hun hulp probeert Lotte de grimmige buitenwereld de baas te blijven, maar door haar eigen toenemende verwardheid wordt haar situatie van kwaad tot erger, wat soms bizarre reacties aan haar ontlokt. Intussen probeert ze een boterham te verdienen door mensen te helpen met haar vermeende paranormale gaven. Dit gaat echter steeds moeizamer naarmate Lotte langer dakloos en ongewassen is.

Lees meer...

Robyn Troost - Poort der Fantasieen

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

Een jeugdboek. Het verhaal gaat over Daphne, een meisje wat veel ernstige dingen meemaaakt. Mishandeling door haar stiefvader, anorexia van haar vriendin, zelfs het overlijden van deze vriendin. Maar tijdens dit verhaal komt Daphne via haar eigen fantasie en het  schrijven hierover in een heel andere wereld terecht.

Lees meer...

Dr. Gábor Lenkei - Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid

 • PDF
Gebruikerswaardering: / 2
LaagsteHoogste 

CensuurDr. Gábor Lenkei ontdekte dat de inname van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen drastisch vermindert. Maar zijn conclusies, die cruciaal zijn voor uw gezondheid, stuitten op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de 'zorg-industrie'. In dit boek beschrijft Dr. Lenkei wat uw lichaam nodigt heeft aan voeding, alsmede hoe uw voeding is ondermijnt door industrieën die daar baat bij hebben.

Soms loop je jaren rond met een probleem en komt het nooit tot een oplossing. Er zijn zo van die vragen die zo vérstrekkend en gecompliceerd lijken dat de hoop op het krijgen van een passend antwoord al lang niet meer bestaat. Neem nou het volgende. Hoe komt het toch dat na al die jaren van dure medische zorg, mensen steeds meer schijnen te verzwakken en allerlei griezelige ziekten uit het niets te voorschijn komen die ons het leven steeds beroerder maken? Miljoenen professoren en studenten doen jaar in jaar uit de meest kostbare onderzoeken. Waarom dan toch lijkt het erop dat de misdaad alleen maar toeneemt, meer en meer mensen drugs gaan gebruiken en we er maar niet in slagen gelukkig te zijn en ten volle van onze westerse welvaart te genieten? Deze vragen zijn snel gesteld, maar de hoop op een passend antwoord is te vaak de bodem in geslagen. Toch zouden we met een helder antwoord en met enige praktische kennis ons leven zodanig kunnen aanpassen, dat we daadwerkelijk gezond en gelukkig kunnen worden en ten volle van het leven kunnen genieten. Maar de antwoorden en oplossingen lijken ver weg.

Lees meer...

Edward Keunig - De Lust Van Het Zwijn

 • PDF

Dit is het verhaal over een aan sex verslaafde man. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties in de wereld. De hoofdstukken zijn episodes uit het leven van de hoofdfiguur en bevatten meerdere, in zeer platte taal beschreven, erotische passages, die schokkend kunnen zijn voor een aantal lezers. U leest dus op eigen risico.

Lees meer...

Pagina 1 van 8